Uit een benchmark van NOAB en Fiscount blijkt dat Accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren die bij deze organisaties zijn aangesloten meer geld in ICT steken. Er wordt met name geld gestoken in procesautomatisering via scan & herken en het inboeken zelf. ‘Ruim 75% van de kantoren heeft dit uitgerold bij haar klanten (vorig jaar 65%) en 8% is of gaat daarmee bezig (vorig jaar 11%).’Vooral de adviessoftware is sterk gestegen: van 38% naar 77%.

Hoewel er op dit moment met name gefocust wordt op procesautomatisering, is er nog veel meer mogelijk voor onder andere accountantskantoren. Zo is er een platform dat bedrijven koppelt aan alle beschikbare subsidies: SubsidyCloud. Ontdekken en aanvragen van subsidies op een plek. Dit platform werkt op basis van een matching technologie, en verbindt accountantskantoren met de juiste subsidies voor hun klanten én de meest geschikte subsidieadviseur. Of dit in samenwerking met hun eigen subsidieadviseur.

SubsidyCloud is daarom een welkome aanvulling op de adviespraktijk van accountants. Dankzij dit platform wordt de klant niet alleen optimaal geadviseerd, maar bespaart dit accountants ook veel tijd doordat zij direct een overzicht krijgen van subsidies waar de klant voor in aanmerking komt. Investeren in ICT voor de adviespraktijk is dus een slimme zet.

Werk jij in de accountancysector en wil je ook investeren in slimme subsidie advies software? Neem dan eens een kijkje op het platform SubsidyCloud: https://subsidycloud.com/

Of meld je direct aan via deze link: http://funding.subsidycloud.com/s/login/SelfRegister?code=SC0049

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *